Емпанади – маленькі іспанські пиріжечки, які схожі на чебуреки. Зазвичай їх смажать у фритюрі, а для начинки використовують м’ясо, найчастіше яловичину.
Відомий шеф-кухар і суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво показав власний рецепт цієї іспанської страви і назвав її “Чебуреки без тіста”, адаптуючи під українські реалії.
Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.
В цих “чебуреках” дійсно немає тіста, бо замість нього використовується курячий фарш.
“Жодного борошна — лише соковита начинка й м’ясна оболонка. Швидко готується, а смак вражає”, – розповів Ектор.
Для начинки:
Для «тіста»:
Читайте також: Чебуреки на мінералці з сиром — суперпростий рецепт від Ектора.
Для запікання:
Як приготувати чебуреки без тіста
1. Наріжте всі види цибулі і бекон дрібними шматочками і натріть сир. Змішайте все разом.
2. Фарш змішайте з дрібно нарізаним курячим філе, додайте сіль та перець. Ретельно вимісіть м’ясне “тісто”, щоб отримати однорідну масу.
3. Візьміть частину м’ясної маси й розкачайте її на листі пергаменту в тонкий пласт. Покладіть трохи начинки на середину пласта й акуратно загорніть краї, формуючи “чебурек”.
4. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Злегка змастіть “чебуреки” олією й посипте натертим сиром.
5. Запікайте у розігрітій до 180°C духовці 15-20 хвилин до золотистості.