Щороку з наближенням улюбленого свята всіх дітей і дорослих – Нового року, господині придумують цікаве новорічне меню, щоб потішити своїх близьких смачненьким. І напевно, кожен задумувався над тим, які ж приготувати нові і цікаві салати до новорічного столу замість класичних Олів’є і Шуби.
theLime зібрав прості рецепти смачних салатів, що стануть прикрасою вашого столу і освіжать новорічне меню.
Читайте також: Святковий варіант улюбленої “Шуби” – цей торт-салат стане прикрасою столу.
Новий 2025 рік пройде під знаком Зеленої Деревʼяної Змії, яка закликає до гармонії та комфорту, тому головне – приготувати страви, які вам дійсно подобаються, а тому принесуть задоволення вам та вашим гостям.
Салат Марфа від Ольги Матвей
Відома фудблогерка назвала цей дуже смачний салат з квасолею, куркою та грибами серйозним конкурентом Олів’є. В ньому замість картоплі використовується квасоля, тож він буде і легшим, і ситнішим.
Інгредієнти
- квасоля консервована 150 г
- куряча грудка 200 г
- морква відварена 1 шт.
- яйця 3 шт.
- мариновані гриби 150 г
- мариновані огірки 2 шт.
- свіжий огірок 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- майонез та кріп
- часник за бажанням
Як приготувати салат Марфа
1. У підсоленій воді зі спеціями відваріть куряче філе, а потім його остудіть в бульйоні – тоді воно вийде соковитим. Яйця і моркву відваріть окремо в підсоленій воді. Наріжте їх кубиками, як на Олів’є, а яйця ще трохи посічіть ножем.
2. Додайте консервовану або відварену квасолю. Наріжте мариновані гриби та огірки обох видів кубиками і максимально дрібно – половини цибулини. З’єднайте всі інгредієнти і посоліть за смаком.
3. Додайте до майонезу пропущений через прес часник, нарізаний кріп, змішайте все і цим соусом заправте салат. Подавайте у великому салатнику, зверху салат можна прикрасити грибочками і гілочками зелені.
Читайте також: Святковий варіант салату “Олів’є” – здивуйте своїх гостей.
Салат з язика від Володимира Ярославського
Зірка “Майстер Шеф” Володимир Ярославський запропонував рецепт салату з м’яким та ніжним смаком. Він не дуже схожий на Олів’є, але ще смачніший і, за словами шефа, нагадує дитячі роки.
Інгредієнти:
- відварені яйця – 2 шт.
- відварений язик – 140 г
- свіжий огірок – 100 г
- зелений горошок – 80 г
- майонез (краще зробити домашній) – 90 г
- ніжна гірчиця – 10 г,
- сіль,
- перець,
- зелень петрушки або кріп та естрагон
Як приготувати салат з язика
1. Холодний відварений язик наріжте брусочками приблизно товщиною 2-3 мм і довжиною 5 см.
2. Так само наріжте огірок.
3. Заморожений зелений горошок покладіть у киплячу підсолену воду і відваріть 5-6 хвилин з моменту закипання. Відкиньте на сито і дайте охолонути.
4. Яйця зваріть круто, охолодіть, витягніть жовтки і розітріть їх виделкою з гірчицею і сіллю. За бажанням додайте чорний перець.
5. Яєчні білки також наріжте соломкою.
6. Зелень подрібніть.
7. Змішайте всі інгредієнти.
“Цей салат добре зберігає свій смак навіть наступного дня. Якщо у вас немає язика, можна успішно замінити його відвареним та очищеним серцем”, – розповів Ярославський.
Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.
Салат з шинкою та овочами під йогуртовою заправкою від Євгена Клопотенка
Відомий шеф-кухар назвав цей салат альтернативою Олів’є.
“Тут в інгредієнтах і ніжна відварена картопелька, і солодка морква, а замість вареної ковбаси — шинка. Оригінальності салату додадуть волоські горіхи, оливки та коріандр. А заправити всю цю смакоту пропонуємо соусом на основі йогурту, з додаванням часнику і кропу”, – радить Клопотенко.
Інгредієнти:
- 3-4 картоплини середнього розміру
- 1 морква
- 250 г шинки
- 50 г волоських горіхів
- 100 г оливок
- ½ ч. л. меленого коріандру
- сіль та перець до смаку
Для соусу:
- 150 г натурального йогурту
- 10 гілочок кропу
- 2 зубчики часнику
Як приготувати салат із шинкою, картоплею та йогуртовою заправкою
1. Моркву та картоплю помийте, висушіть, викладіть у форму або на деко та запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.
2. Після того, як овочі повністю охолонуть, наріжте їх середніми кубиками і складіть у миску.
3. 250 г шинки також наріжте середніми кубиками, додайте до моркви та картоплі.
4. Додайте в салат 100 г оливок та 50 г подрібнених волоських горіхів.
5. Для заправки дрібно наріжте 10 гілочок кропу та подрібніть 2 зубчики часнику. У окремій мисці змішайте подрібнений кріп, часник, 150 г натурального йогурту та ретельно перемішайте.
6. Заправте салат соусом.