1
Роблю лимонний пиріг смачним та повітряним! Домашній пиріг, який тане у роті. Рецепт цього торта нікого не залишить байдужим. Ваші близькі будуть у захваті від такої випічки.
Інгредієнти:
Крем:
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 250 мл молока
- цедра 1 лимона
- 40 г м’якого вершкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
Тісто:
- 3 яйця
- дрібка солі
- 180 г цукру
- 180 г вершкового масла розтопленого
- 200 г борошна
- 10 г розпушувача
- Сік 1 лимона
Приготування:
Крем:
Змішую у каструлі яйця з цукром і крохмалем. Додаю ванільний екстракт, молоко, цедру лимона і перемішую.
Варю на середній потужності, постійно помішуючи, до закипання і загустіння. Забираю з плити, додаю м’яке вершкове масло і лимонний сік. Перемішую до однорідності лопаткою. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.
Тісто:
У мисці змішую міксером яйця з сіллю та цукром. Вливаю розтоплене вершкове масло, перемішую.
Всипаю борошно і розпушувач, замішую тісто до однорідності. В кінці доливаю лимонний сік і перемішую.
Форму для запікання 27 на 18 см застеляю пергаментом. Виливаю усе тісто. Крем перекладаю у кондитерський мішок і малюю візерунки. Посипаю мигдалевими пелюстками, але це за бажанням.
Випікаю пиріг у розігрітій духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин. Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!