Цікавий рецепт полтавських галушок

Шеф-кухар та суддя «Майстер-шеф» Володимир Ярославський поділився смачним рецептом полтавських галушок. Тісто на галушки замішуємо на кефірі, самі галушки варимо на парі, а потім кілька хвилин тушкуємо з курятиною і сметаною. Це дуже смачно!

Читайте також: Автентична голодна кутя – як приготувати страву на Святвечір

Галушки смачні самі по собі, але стають ще ситнішими та ще смачнішими, коли подаються із чимось м’ясним. Володимир Ярославський пропонує подавати їх з курячим рагу — тушкованою у сметані курятиною. Перед подачею усе разом треба протушкувати впродовж кількох хвилин.

Інгредієнти:

Для курячого рагу:






  • Куряче філе зі тегна 600 г
  • Цибуля 200 г
  • Сметана 15% 60 г
  • Сіль 1\2 ч л
  • Перець духмяних 1\2 ч л
  • Сушений чебрець 1\2 ч л

Для галушок:





  • Кефір 250 мл
  • Борошно 350 г
  • Яйця 1 ш
  • Сіль 1 ч л
  • Сода харчова 6 г

Спосіб приготування:

М’ясо нарізати шматками приблизно 2×2 см та обсмажити на олії. Перекласти в сотейник.

На цій же сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю до рум’яності.

Готову цибулю додати до курки, залити водою на 1-2 см. Залишити томитися на одну годину на маленькому вогні.

Усередині готування додати сіль та перець. Наприкінці — домашню сметану й тушкувати кілька хвилин.

Для галушок кефір змішати з яйцем та сіллю, додати просіяне борошно й соду, замісити тісто. Залишити на 10 хвилин відпочити.

Підготуйте пароварку або її аналог — каструлю із ситом.

З тіста сформуйте «джгути» діаметром 2 см, наріжте їх поперек на галушки та присипте борошном.

Готуйте галушки на парі 2 хвилини. Відкиньте в посудину, трохи змащену олією.

Галушки з’єднайте з курячим рагу і тушкуйте 3-5 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати авдіївську “гонорову” кашу за аутентичними рецептами.