3.2 C
Kyiv
Четвер, 26 Грудня, 2024

Що приготувати на Різдво 2024
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Коли часу для приготування святкової вечері на Різдво обмаль, а гості вже вирушили у дорогу, варто згадати про перевірені рецепти швидких закусок і салатів. Продукти для них є в кожному магазині поряд з вашим домом, тож ви зможете швидко накрити стіл за годину.

theLime розповідає про найкращі ідеї для приготування святкового частування на Різдво.

Читайте також: Достойна заміна Олів’є: три найкращі рецепти салатів на Новий рік.

Канапки на шпажках

Відкриваємо баночку оливок і маслин, зливаємо рідину. Нарізаємо кубиками твердий сир, шинку, свіжий огірок, болгарський перець, червону рибу або оселедець, білий та чорний хліб.

На шпажку нанизуємо в такій послідовності:

  • чорний хліб, оливка, оселедець, огірок, твердий сир;
  • білий хліб, червона риба, болгарський перець;
  • шинка, маслина, твердий сир, огірок.

Канапки на шпажках готові – така закуска чудово підходить до святкового столу.

Фаршировані яйця з печінкою тріски

Яйця відваріть і розріжте навпіл по довжині. Вийміть жовток і перемішайте його з консервованою печінкою тріски, до утвореної маси додайте сіль, чорний перець, свіжий кріп або петрушку.

Начиніть “фаршем” половинки яєчного білка і прикрасіть зеленню на тарілці.

Читайте також: Святковий варіант улюбленої “Шуби” – цей торт-салат стане прикрасою столу.

Салат з пекінської капусти і тунця

Крім смачної рибки, до цього салату входять помідори, яйця, сир і трішки майонезу.

Інгредієнти

  • Капуста пекінська – 500 г
  • Тунець у власному соку – 180 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Томати чері – 5 шт.
  • Майонез 67% – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Яйця зваріть круто, почистьте і наріжте на 4 частинки.

Пекінську капусту нашаткуйте, сир натріть на велику тертку.

Підготовлену капусту покладіть у великий салатник, посоліть і поперчіть.

Зверху розкладіть четвертинки яєць і половинки помідорів чері, а по колу зверху викладіть тунець.

Зверху посипте тертим сиром і зробіть тонку сітку з майонезу.

Запечена курка у вершково-сирному соусі

Ця страва дуже швидко готується – ніжний вершково-сирний соус перетворює куряче філе на соковитий і ароматний кулінарний шедевр.

Готувати курку дуже просто: спершу треба злегка обсмажити філе, потім в тій же сковороді треба приготувтаи вершковий соус і протушкувати курку.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 4 шт.
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зубки часнику – 3 шт.
  • Розмарин, гілочка – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Курячий бульйон – 500 мл
  • Вершки 15% – 125 мл
  • Пармезан тертий – 25 г

У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні, додайте курку і обсмажуйте по три хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Перекладіть філе на тарілку.

В олію, що залишилася в сковороді, додайте паприку, часник та розмарин. Готуйте, помішуючи, протягом однієї хвилини.

Додайте до олії борошно і готуйте, помішуючи, ще одну хвилину. Поступово підливайте курячий бульйон, поки суміш не стане однорідною.

Додайте вершки та гарно перемішайте.

Покладіть обсмажену курку назад у сковорідку, доведіть до кипіння на сильному вогні. Після цього зменште вогонь до середнього, накрийте кришкою і тушкуйте, час від часу перевертаючи, ще протягом 10-15 хвилин.

Додайте натертий пармезан і помідори і готуйте ще 2 хвилини. Посипте базиліком для подачі.

Читайте також: Святковий варіант салату “Олів’є” – здивуйте своїх гостей.

Швидкопіца за 5 хвилин

Інгредієнти:

  • лаваші круглої форми – 4 шт.,
  • твердий сир – 300 г,
  • плавлений сир типу “Янтар” – 2 ст. л,
  • кетчуп – 2 ст. л.

Для начинки:

  • шинка,
  • консервований тунець,
  • свіжі помідори – 2 шт,
  • в’ялені помідори,
  • сіль,
  • перець.

Один лаваш круглої форми змастіть томатним соусом і покладіть на нього натертий сир, а потім накрийте іншим таким же лавашем.

Другий лаваш так само змастіть соусом і посипте натертим сиром, а зверху викладіть улюблену начинку – нарізану шинку, ковбасу та помідори кільцями.

Зверху присипте швидкопіцу натертим сиром, додайте сіль і чорний перець.

Інший варіант начинки – замість соусу можна взяти плавлений сир типу “Янтар”, а замість шинки – консервований тунець. До цього варіанту можна додати в’ялені помідори – вони нададуть пікантного смаку.

Ставте піцу в добре розігріту духовку – до 220 градусів, і випікайте буквально 7 хвилин.

Різдвяний пиріг зі смаком пряників і яблук

Для цього пирога з ароматом свята потрібні готові спеції для імбирного печива або пряників. Їх можна знайти в супермаркеті. Тісто замішується ложкою, як на шарлотку, і дуже швидко — на все піде до 5 хвилин. Яблука можна або натерти, або нарізати маленькими кубиками, олію краще взяти соняшникову, без запаху.

До меленої кориці додамо набір спецій для імбирного печива. Якщо не знайдете їх, то до 1 ч. л. меленої кориці, вказаної в рецепті, треба додати ще 1 ч. л., а також по 0,5 ч. л. без верха меленого мускатного горіха, меленого кардамону, імбиру та гвоздики.

Інгредієнти

  • Грецький йогурт – 120 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Олія – 120 мл
  • Цукор ванільний – 30 г
  • Цукор – 80 г
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Какао – 40 г
  • Спеції для імбирних пряників – 20 г
  • Кориця мелена – 10 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сода харчова – 5 г
  • Яблуко – 2 шт.
  • Панірувальні сухарі – 80 г
  • Масло вершкове 73% – 30 г (для змащування форми).

Розігрійте духовку до 180°C. Форму для торта застеліть пергаментом, трохи змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями.

У великій мисці змішайте вінчиком вологі інгредієнти: йогурт, яйця, олію та цукор.

В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, какао (2 ст. л.), корицю (1 ч. л.), спеції для пряників, розпушувач (2 ч. л.) і соду (0,5 ч. л.).

Яблука почистьте і натріть. Також можна нарізати їх невеликими кубиками.

Додайте сухі інгредієнти і яблука до вологих інгредієнтів. Акуратно перемішайте ложкою — не перемішуйте занадто довго, тільки, щоб інгредієнти з’єдналися.

Вилийте тісто у форму та розрівняйте верх.

Випікайте пиріг близько 50 хвилин (доки зубочистка не виходитиме сухою).

Дайте охолонути, перш ніж виймати із форми.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів.
  • Читайте також на theLime, як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи.

    Цікаві новини для вас:

    1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
    2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
    3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.
  • Апостроф

    Цікаве

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Останні новини