28.7 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

головні новини за 1 березня 2024
(fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Фото: Факти ICTV

Україна та Нідерланди підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки, яка передбачає €2 млрд військової допомоги та подальшу оборонну допомогу протягом наступних 10 років.

В Україні активно обговорюють законопроєкт про мобілізацію, який збираються надалі розглянути у Верховній Раді.

Водночас російське Міністерство оборони заявило про атаку дронів над територією Бєлгородської та Нижньогородської областей.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 1 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Безпекова угода з Нідерландами

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у Харкові підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Згідно з документом, передбачено €2 млрд військової допомоги від Нідерландів у 2024 році та подальшу оборонну підтримку протягом наступних 10 років.

В угоді зазначено пріоритети надання допомоги щодо ППО, артилерії, морських і далекобійних засобів з акцентом на посилення Повітряних сил ЗСУ. У документі йдеться, що Нідерланди підтримують вступ України в Європейський Союз і НАТО.

Рютте і Зеленський

Фото: Офіс президента

Новий пакет військової допомоги

Є новий пакет військової підтримки для українських воїнів від Нідерландів, відзвітував президент Володимир Зеленський. За його словами, Нідерланди активно допомагають ЗСУ з ППО та коаліцією F-16.

Читайте також


Найближчими тижнями: Нідерланди допоможуть Чехії передати Україні 800 тис. снарядів


Марк Рютте

Обстріл Харківської області

Внаслідок російських обстрілів по Харківській області постраждали п’ятеро людей за добу, повідомили в Національній поліції України.

Зокрема, після удару ФАБ-500 по селу Осинове поранений 64-річний мешканець. У селі Митрофанівка Куп’янського району постраждали троє людей.

У Вовчанську поранений 50-річний чоловік, ще пошкоджені п’ять приватних будинків, господарчі споруди, два приватні автомобілі.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 1 березня 2024

Фото: Нацполіція

Законопроєкт про мобілізацію

Законопроєкт про мобілізацію в Україні реалістично ухвалити до кінця березня, вважає член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він зазначив, що за чотири дні профільний комітет опрацював усі 16 блоків правок, з яких планують сформувати порівняльну таблицю, що пришвидшить розгляд інших законодавчих пропозицій.

Атака дронів у Росії

У Бєлгородській та Нижньогородській областях Росії вночі прогриміли вибухи після атаки дронів. Зокрема, у селі Головчино в Грайворонському районі пролунав вибух, внаслідок чого пошкоджено російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С1.

Водночас чули вибухи у Дзержинську Нижньогородської області, де розташований завод імені Я. М. Свердлова. Це підприємство входить до військово-промислового комплексу Росії, спеціалізується на виготовленні боєприпасів та вибухівки.

Читайте також


Зеленський назвав, які міста Україна пріоритетно посилює ППО


MIM-104 Patriot

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини