21.5 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Передача ракет Taurus Україні: ЗМІ розкрили, яку угоду Великобританія запропонувала Німеччині
(nbnews.com.ua)

Найпопулярніші

Американське інформаційне агентство Bloomberg пише, що Лондон у приватному порядку закликає Берлін надати Україні ракети Taurus, яких гостро потребують ЗСУ, інформує «НБН» із посиланням на Kreschatic.

Як пишуть журналісти, високопосадовці та чиновники Сполученого Королівства неодноразово давали зрозуміти керівництву ФРН, що українським військовим вкрай потрібна далекобійна зброя.

У відповідь на опір німецької влади Лондон запропонував їй угоду щодо обміну. Ідея британської сторони полягає в тому, що Сполучене Королівство відправить Києву більше своїх крилатих ракет великої дальності Storm Shadow, після чого ФРН поповнить запаси Великобританії запасними ракетами далекого радіусу дії.

Один із співрозмовників ЗМІ не обговорював непублічні переговори між Лондоном і Берліном, проте зазначив, що німецьке керівництво має перестати виправдовуватися.

Нагадаємо, що глава уряду ФРН Олаф Шольц нещодавно вкотре виступив проти постачання Taurus Києву. Ексглава МЗС України назвав умову, за якої канцлеру доведеться змінити свою позицію з цього питання.

NBN

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини