Прошуто – це не просто італійська шинка. Це справжнє витончене джерело смаку, яке може зробити будь-який салат неперевершеним!
Отже, ділимося чудовими рецептами салатів з прошуто. Кожен з них – це елегантна витонченість та смак, який запам’ятаються надовго. Буде не просто смачно, а дуже смачно!
Сучасні салати з прошуто, незалежно від додаткових інгредієнтів, готується дуже просто і, що не менш важливо, швидко.
Зараз дивляться
Салат з прошуто і руколою
Прошуто та рукола – класичний дует. А якщо додати апельсини, вийде неймовірна гармонія смаку!
Інгредієнти:
- рукола – 200 г
- прошуто – 8-9 слайсів
- апельсин – 1 шт.
- пармезан – 50 г
Для заправки:
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
Як приготувати салат з прошуто і руколою:
- Усі інгредієнти для заправки поєднати у невеликій скляній баночці, закрити кришкою та гарно збовтати.
- Помістити заправку в холодильник.
- На пласку тарілку викладаємо руколу.
- Потім розкладаємо тоненькі слайси прошуто і кружальця почищених апельсинів.
- Перед подачею поливаємо салат охолодженою заправкою.
Салат з прошуто і фетою
Ніжний смак прошуто чудово доповнюється сирною ноткою фети. Додайте до цього трохи свіжих овочів та зелені, заправте оливковою олією – і ви готові до насолоди.
Інгредієнти:
- прошуто – 8 слайсів
- фета – 80 г
- яйця перепелині варені – 6 шт.
- помідори чері – 7-8 шт.
- салат бебі мікс – 1 упаковка (75 г)
- цибулина фіолетова – 1 шт.
Для заправки:
- оливкова олія – 4 ст. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
- італійські трави – 0,5 ч. л.
- горіхи волоські – до смаку
- сіль – до смаку
Як приготувати салат з прошуто і фетою:
- У глибоку тарілку викладаємо салат бебі мікс, додаємо нарізану тонкими кільцями або півкільцями цибулю, розрізані навпіл яйця та помідори чері. Перемішуємо.
- Викладаємо нарізану кубиками або подрібнену фету та прошуто.
- Для заправки горіхи подрібнюємо, додаємо олію, сіль, сік лимона та гарно перемішуємо.
- Поливаємо заправкою салат і подаємо до столу.
Салат з прошуто і грушею
Це поєднання обожнюють всі гурмани, і не дарма! Прошуто і груша створюють чудовий баланс солодкого та солоного смаку. Додайте трошки горіхів та руколи – і отримаєте салат, який спонукатиме вирушити у незабутню подорож.
Інгредієнти:
- прошуто – до смаку
- рукола – 150 г
- груші – 2 шт.
- пармезан – 60 г
- волоські горіхи – до смаку
- сіль, свіжомелений чорний або білий перець – до смаку
- соус або заправка – до смаку
Як приготувати салат прошуто і грушею:
- Груші нарізаємо тонкими скибочками.
- Сир нарізаємо тонкими слайсами.
- У тарілку викладаємо зелень, груші та подрібнені горіхи, трохи солимо, перчимо, перемішуємо.
- Потім додаємо прошуто та пармезан.
- Перед подачею до столу поливаємо салат будь-якою улюбленою заправкою без майонезу.
Салат з прошуто і моцарелою
Хто б міг відмовитися від поєднання прошуто та моцарели? Це просто неймовірно! Додайте трошки соковитих помідорів, зелені та оливкової олії – і смаковий бум готовий!
Інгредієнти:
- салатна зелень до вашого смаку – 150 г
- прошуто – до смаку
- моцарела (кульки) – 150 г
- помідори чері – 8-10 шт.
- соус песто – 1 ст. л.
- олія – 1 ст. л.
- сіль – до смаку
Як приготувати салат прошуто і моцарелою:
- У тарілку викладаємо зелень та нарізані половинками помідори чері.
- Поливаємо олією та солимо, перемішуємо.
- Потім викладаємо прошуто та кульки моцарели.
- Страву прикрашаємо соусом песто. Смачного!
Салат з прошуто та авокадо
Авокадо – це завжди хороша ідея! Додайте до нього трошки прошуто, нарізані помідори та сік лимона і отримайте салат, який надихає до нових кулінарних експериментів.
Інгредієнти:
- авокадо м’яке – 2 шт.
- прошуто – 8 тонких слайсів
- моцарела, бринза або фета – 70 г
- помідори – 2 шт.
- сік лимона – 2 ч. л.
- соус або заправка на основі оливкової олії – до смаку
Як приготувати салат з прошуто та авокадо:
- Почищене авокадо нарізаємо скибочками, поливаємо соком лимона та викладаємо на таріль для подачі.
- Потім додаємо нарізані помідори, моцарелу, прошуто.
- Заправляємо салат соусом. Смачного!
Салат з прошуто – це не просто страва, це справжня кулінарна магія, яка може зробити будь-який обід або вечерю незабутньою. Отже, експериментуймо зі смаками та складовими!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.