17.6 C
Kyiv
Понеділок, 24 Червня, 2024

Салат з прошуто: 5 варіантів страви
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Прошуто – це не просто італійська шинка. Це справжнє витончене джерело смаку, яке може зробити будь-який салат неперевершеним!

Отже, ділимося чудовими рецептами салатів з прошуто. Кожен з них – це елегантна витонченість та смак, який запам’ятаються надовго. Буде не просто смачно, а дуже смачно!

Сучасні салати з прошуто, незалежно від додаткових інгредієнтів, готується дуже просто і, що не менш важливо, швидко.

Зараз дивляться

Салат з прошуто і руколою

Прошуто та рукола – класичний дует. А якщо додати апельсини, вийде неймовірна гармонія смаку!

Інгредієнти:

  • рукола – 200 г
  • прошуто – 8-9 слайсів
  • апельсин – 1 шт.
  • пармезан – 50 г

Для заправки:

  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Як приготувати салат з прошуто і руколою:

  1. Усі інгредієнти для заправки поєднати у невеликій скляній баночці, закрити кришкою та гарно збовтати.
  2. Помістити заправку в холодильник.
  3. На пласку тарілку викладаємо руколу.
  4. Потім розкладаємо тоненькі слайси прошуто і кружальця почищених апельсинів.
  5. Перед подачею поливаємо салат охолодженою заправкою.

Салат з прошуто і фетою

Салат з прошуто і фетою

Ніжний смак прошуто чудово доповнюється сирною ноткою фети. Додайте до цього трохи свіжих овочів та зелені, заправте оливковою олією – і ви готові до насолоди.

Інгредієнти:

  • прошуто – 8 слайсів
  • фета – 80 г
  • яйця перепелині варені – 6 шт.
  • помідори чері – 7-8 шт.
  • салат бебі мікс – 1 упаковка (75 г)
  • цибулина фіолетова – 1 шт.

Для заправки:

  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • італійські трави – 0,5 ч. л.
  • горіхи волоські – до смаку
  • сіль – до смаку

Як приготувати салат з прошуто і фетою:

  1. У глибоку тарілку викладаємо салат бебі мікс, додаємо нарізану тонкими кільцями або півкільцями цибулю, розрізані навпіл яйця та помідори чері. Перемішуємо.
  2. Викладаємо нарізану кубиками або подрібнену фету та прошуто.
  3. Для заправки горіхи подрібнюємо, додаємо олію, сіль, сік лимона та гарно перемішуємо.
  4. Поливаємо заправкою салат і подаємо до столу.

Салат з прошуто і грушею

Салат з прошуто і грушею

Це поєднання обожнюють всі гурмани, і не дарма! Прошуто і груша створюють чудовий баланс солодкого та солоного смаку. Додайте трошки горіхів та руколи – і отримаєте салат, який спонукатиме вирушити у незабутню подорож.

Інгредієнти:

  • прошуто – до смаку
  • рукола – 150 г
  • груші – 2 шт.
  • пармезан – 60 г
  • волоські горіхи – до смаку
  • сіль, свіжомелений чорний або білий перець – до смаку
  • соус або заправка – до смаку

Як приготувати салат прошуто і грушею:

  1. Груші нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Сир нарізаємо тонкими слайсами.
  3. У тарілку викладаємо зелень, груші та подрібнені горіхи, трохи солимо, перчимо, перемішуємо.
  4. Потім додаємо прошуто та пармезан.
  5. Перед подачею до столу поливаємо салат будь-якою улюбленою заправкою без майонезу.

Салат з прошуто і моцарелою

Салат з прошуто і моцарелою

Хто б міг відмовитися від поєднання прошуто та моцарели? Це просто неймовірно! Додайте трошки соковитих помідорів, зелені та оливкової олії – і смаковий бум готовий!

Інгредієнти:

  • салатна зелень до вашого смаку – 150 г
  • прошуто – до смаку
  • моцарела (кульки) – 150 г
  • помідори чері – 8-10 шт.
  • соус песто – 1 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • сіль – до смаку

Як приготувати салат прошуто і моцарелою:

  1. У тарілку викладаємо зелень та нарізані половинками помідори чері.
  2. Поливаємо олією та солимо, перемішуємо.
  3. Потім викладаємо прошуто та кульки моцарели.
  4. Страву прикрашаємо соусом песто. Смачного!

Салат з прошуто та авокадо

Салат з прошуто і авокадо

Авокадо – це завжди хороша ідея! Додайте до нього трошки прошуто, нарізані помідори та сік лимона і отримайте салат, який надихає до нових кулінарних експериментів.

Інгредієнти:

  • авокадо м’яке – 2 шт.
  • прошуто – 8 тонких слайсів
  • моцарела, бринза або фета – 70 г
  • помідори – 2 шт.
  • сік лимона – 2 ч. л.
  • соус або заправка на основі оливкової олії – до смаку

Як приготувати салат з прошуто та авокадо:

  1. Почищене авокадо нарізаємо скибочками, поливаємо соком лимона та викладаємо на таріль для подачі.
  2. Потім додаємо нарізані помідори, моцарелу, прошуто.
  3. Заправляємо салат соусом. Смачного!

Салат з прошуто – це не просто страва, це справжня кулінарна магія, яка може зробити будь-який обід або вечерю незабутньою. Отже, експериментуймо зі смаками та складовими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини