19.4 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Уродженка Полтавщини зібрала в Криму майже 100 тисяч доларів для російської армії – СБУ
(kremen.today)

Найпопулярніші

«Волонтерку» з Криму підозрюють у пособництві росіянам. Відомо, що вона є уродженкою Полтавщини, яка у 2014 році переїхала до Криму.

СБУ повідомила, що жінка з Полтавщини може допомагати росіянам. Спецпризначенці повідомили про підозру «волонтерці» з Криму, яка закуповує для ворогів дрони, позашляховики та спорядження.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ймовірну колаборантку, яка переховується у тимчасово захопленому Криму та фінансує окупаційні угруповання рф. На півострові вона, ймовірно, очолює так званий «благодійний фонд», який закуповує для загарбників безпілотні літальні апарати, автомобілі, військове спорядження та різне обладнання.

За оперативними даними, з кінця лютого 2022 року, фігурантка могла зібрати понад 100 тис. у доларовому еквіваленті на потреби російських військ, які воюють на Херсонському та Запорізькому напрямках.

За даними СБУ, за «волонтерські» кошти підозрювана у колабораціонізмі могла організувати придбання дронів різних модифікацій, позашляховиків, генераторів та військової амуніції. Такі «досягнення» ймовірної колаборантки відзначені нагородами від фсб та підрозділів міноборони росії. Як встановило розслідування, фігуранткою є мешканка Полтавщини, яка разом зі своїм чоловіком у 2014 році переїхала до Криму.

Згодом вони разом з двома спільницями могли організувати на півострові так званий «благодійний фонд військової допомоги» російським загарбникам. Для наповнення «бюджету» псевдоустанови колаборанти, ймовірно, збирали «внески» від місцевих підприємців, а потім відправляли їх на потреби окупантів.

Кременчук Today

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини