19.4 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Японія ввела нові санкції проти РФ
(fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Уряд Японії запровадив нові санкції проти Росії. Вони передбачають заморожування активів, блокування рахунків та експортні обмеження.

Про це йдеться на сайті японського МЗС.

До санкційного списку, направленого на фізичних та юридичних осіб, причетних до повномасштабного вторгнення в Україну, а також анексії Криму, увійшли 12 фізичних осіб і 36 організацій.

Зараз дивляться

Обмеження вводять, зокрема, проти компаній Атомфлот, Новатор, Калашников, Алмаз-Антей, Уралвагонзавод, Базальт, Авіадвигун, Аероскан, Нева електроніка, Тінькоф банк та Об’єднаної суднобудівної корпорації.

Персональні санкції запроваджено проти голови уряду Чечні Мусліма Хучиєва, командира спеціального полку поліції імені Героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова МВС у Чечні Заміда Чалаєва. Також під санкції потрапив уповноважений з прав людини в Чечні Мансур Солтаєв і уповноважені з прав дитини в Бєлгородській, Ростовській та Калузькій областях.

Окрім того, Японія заборонила імпорт алмазів з Російської Федерації.

Зазначено, що додатково буде введено заборону на експорт до РФ товарів, які можуть сприяти зміцненню російського промислового потенціалу.

Допомога Україні від Японії

19 лютого прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив про готовність передати Україні $12,1 млрд макрофінансової допомоги в рамках програми підтримки України на тлі повномасштабної війни з РФ.

Окрім того, на конференції з економічного розвитку та відбудови Україна та Японія підписали понад 50 меморандумів про співпрацю між державним та приватним секторами двох країн у різних сферах.

Читайте також


Франція замовить для ЗСУ 100 дронів, вони надійдуть влітку


Імпорт алмазів і держкомпанії: Японія запровадила нові санкції проти РФ

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини