28.7 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Жителю Парижа доставили донорське серце з Індії у звичайному пасажирському літаку
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Як розповіли французькі лікарі в статті, опублікованій у журналі The Lancet, 70-річному жителю Парижа вперше доставили серце для трансплантації на борту пасажирського літака. До столиці Франції борт летів через Атлантичний океан із Французької Вест-Індії.

Повідомляється, що орган провів у дорозі понад 12 годин у захисному боксі, після чого його успішно пересадили пацієнтові.

За словами лікарів, цей досвід допоможе зробити органи для пацієнтів доступнішими, оскільки показує, що відстань і час на транспортування не завжди є обмеженням у трансплантології.

Зараз дивляться

Незвичайний вантаж

Як стало відомо, донор для 70-річного парижанина, який потребував пересадки серця, знайшовся тільки у Французькій Вест-Індії в Карибському морі. І лікарі вирішили спробувати доставити орган до Європи.

Як засіб для транспортування було обрано комерційний рейс авіакомпанії Air France, оскільки приватний літак був би дуже дорогим.

Крім того, медики хотіли перевірити, як впорається з тривалим, понад 10-годинним польотом, апарат для підтримання життєздатності органа, що омиває його рідиною з киснем.

Понад 12 годин поза тілом

У результаті, донорське серце провело поза тілом 12 годин і 6 хвилин і успішно підтримувалося апаратом, незважаючи на турбулентність.

Після прибуття пацієнту трансплантували орган, який згодом успішно прижився, і вже за місяць чоловіка виписали з лікарні.

На думку французьких лікарів, їхній успішний досвід допоможе отримувати серця пацієнтам, для яких донори знайдуться лише у віддалених частинах світу.

Джерело: nauka.ua

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини