28.7 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

ЗМІ дізналися, що Москва пропонувала Україні для завершення війни у квітні 2022 року
(nbnews.com.ua)

Найпопулярніші

Американське видання The Wall Street Journal пише, що в документі, датованому 15 квітня 2022 року, описані спроби Києва та Москви завершити бойові дії. Згідно з договором, Україна мала стати нейтральною державою, яка не повинна приєднуватися до якогось військового блоку. Країна не змогла б відновити свою армію, а Крим залишився під контролем РФ, інформує «НБН».

Проте обидві сторони так і не домовились. Масштаби військових злочинів ЗС Росії в Україні стали очевидними, західні держави почали надавати Києву військову допомогу.

У проекті договора йшлося про те, що в обмін на припинення війни Україна за можливості членства в Євросоюзі не може інтегруватися в НАТО.

Угода також передбачала, що захоплений Кримський півострів залишається під контролем Москви. При цьому в договорі не прописувалася доля тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, мабуть, це питання мало вирішуватися на переговорах українського лідера з кремлівським диктатором.

Договір на умовах РФ передбачав заборону на розміщення іноземної зброї та військ на українській території. Крім того, на вимогу Москви Київ мав скоротити свою армію до 85 000 військових, 342 танків та 519 артилерійських установок. Окрім цього, росіяни хотіли обмежити дальність ракет ЗСУ до 40 кілометрів.

У свою чергу українська сторона хотіла, щоб її збройні сили налічували 250 000 бійців, 800 танків та 1900 одиниць артилерії, що також зазначається у документі.

Нагадаємо, глава України пояснив, у чому сенс війни Путіна і попередив Захід про його агресивні наміри.

NBN

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини