17.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Липня, 2024

Гроші на підтримку озброєнь в Україні треба знайти негайно
(www.ukrinform.ua)

Найпопулярніші

Хяккянен вважає, що Європа не усвідомила серйозність війни крізь призму історії та не надала Україні достатньої підтримки.

Мета Євросоюзу – поставити Україні мільйон артилерійських снарядів у 2024 році.

Чехія раніше повідомила про виявлені 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами ЄС. Країна звернулась до інших держав-членів ЄС та НАТО із проханням допомогти у фінансуванні закупок, йдеться у матеріалі.

Оціночна вартість виявлених боєприпасів становить близько 1,3 мільярда євро, однак рішення щодо фінансування поки не прийняте.

«Гроші на підтримку озброєнь в Україні мають бути знайдені негайно», – заявив Хяккянен.

Окрім цього, очільник фінського оборонного відомства підкреслив важливість збільшення власного виробництва озброєнь у країнах ЄС. За словами міністра, певні успіхи у цьому питанні вже є.

Читайте також: Рютте – про безпекову угоду: Нідерланди разом з Україною не тільки в оборонній співпраці

«Європейські країни змогли збільшити власне виробництво, і вони близькі до досягнення мети», – сказав він.

Як повідомлялося, у четвер у Чехії висловили сподівання, що якнайбільше країн ЄС долучаться до її ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і загалом військової техніки, якої так потребують ЗСУ.

Днем раніше премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо заявив, що Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

Фото: Yle

Укрінформ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини