22 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Італійський корабель збив безпілотник хуситів над Червоним морем – Міноборони
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Італійський корабель Nave Duilio збив безпілотний літальний апарат руху Хуті над Червоним морем – про це заявило міністерство оборони країни 2 березня.

За даними відомства, дрон із «характеристиками, подібними до тих, що вже використовувалися під час попередніх атак», летів назустріч італійському судну й перебував на відстані близько 6 кілометрів. Nave Duilio збив його, «керуючись принципом самозахисту».

Пресслужба відомства наводить коментар міністра Гвідо Крозетто, який назвав атаки хуситів «серйозним порушенням міжнародного права».

Читайте також: Командування США заявило про удари по місцю розміщення ракет хуситів у Ємені

«Ці атаки є частиною гібридної війни, яка використовує всі можливості, не тільки військові, щоб завдати шкоди одним країнам і принести користь іншим», – заявив він.

Євросоюз 19 лютого офіційно розпочав військово-морську місію для захисту суден у Червоному морі від єменських хуситів.

Хусити, яких підтримує Іран, почали нападати на торговельні судна невдовзі після початку ізраїльської операції в Секторі Гази у відповідь на напад угруповання «Хамас» (визнане в США і ЄС терористичним) на Ізраїль 7 жовтня.

Десятки нападів хуситів зробили ризикованим судноплавство в Червоному морі, змусивши деякі компанії скористатися альтернативними напрямками, зокрема маршрутом навколо Африки, який подовжує шлях на два тижні.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини