28.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Липня, 2024

Українські захисники завдали удару з JDAM по противнику на Авдіївському коксохімічному заводі
(news.dn.ua)

Найпопулярніші

Український військовий Микола Колесник повідомив, що наші повітряні сили почали завдавати ударів авіабомбами з комплектами JDAM по позиції окупантів на Авдіївському коксохімічному заводі.

Колесник розповів, що росіяни тільки почали облаштовувати нову позицію, встановлювати зв’язок, підтягувати особовий склад, проте бійці ЗСУ цьому завадили, пише видання «mediavektor».

Варто відзначити, що для коригування вогню був залучений розвідувальний БПЛА підрозділу Luftwaffe. Далі авіаційна бомба JDAM знищила одну з їх будівель на коксохімічному заводі.

Ця бомба включає інерційну систему навігації і GPS-приймач для підвищення точності, а також невеликі крила, що кріпляться в середній частині бомби, а хвостовий блок, що має кероване оперення, дозволяє бомбі коригувати свій курс під час польоту до мети.

Після від’єднання від літака-носія JDAM автономно прямує до певних координат цілі.

Нагадаємо, що ворожі війська захопили завод у другій половині лютого 2024 року, він є одним з найбільш укріплених позицій в районі Авдіївки.

В результаті потужних боїв за місто противник не зміг його взяти, його покинули самі українські військові при виході з Авдіївки.

 

Новини Донбасу

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини