19.4 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Боротьба українців – це і наша боротьба
(fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Французький держсекретар у справах Європи Жан-Ноель Барро, після заяв президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправки військ до України, заявив, що європейським країнам не варто виключати жодних варіантів дій перед обличчям загарбника.

Про це Жан-Ноель Барро сказав в інтерв’ю виданню Le JDD.

Країнам ЄС не варто виключати всі можливості

Його запитали, чи є пряма конфронтація з Росією, як про це говорить Макрон, реальністю, яку не варто ігнорувати.

Зараз дивляться

– Боротьба українців – це і наша боротьба. Чинячи опір загарбникові, вони борються за безпеку Європи і Франції, тому що імперіалістичні фантазії Володимира Путіна явно не обмежуються Україною. Зібравши в Парижі двадцять сім глав держав і урядів, президент Франції продемонстрував єдність і рішучість цих країн зробити більше, краще і по-іншому, щоб задовольнити потреби українського опору, – сказав він.

Французький посадовець наголосив, що було б “серйозною помилкою” унеможливити обговорення всіх можливостей європейських лідерів, як і “було б ганебно” піддатися “духу капітуляції”, додав він.

– Наша твердість перед обличчям Володимира Путіна – це гарантія нашої безпеки, – підкреслив Жан-Ноель Барро.

Зміни в зовнішній політиці Франції

Він нагадав, що такі зміни в зовнішній політиці Франції – це питання національного суверенітету і президента Республіки.

– Але я хотів би нагадати вам, що з початку війни в Україні ми діяли в рамках Європейського союзу, консультуючись з усіма нашими партнерами. Ця єдність – наша сила, – додав посадовець.

Крім того, за словами Барро, раніше безпека Європи розвивалася завдяки коаліціям по боротьбі з тероризмом, однак після початку російської агресії проти України “вона набула абсолютно нового виміру”.

Кібератаки РФ проти Франції

Його також запитали, чи спостерігає французький уряд активність російських кібератак щодо Франції.

– Протягом останніх двох років Франція була об’єктом російської агресії в низці сфер, включно з інформаційними та комп’ютерними. Напередодні європейських виборів та Олімпійських ігор ці атаки можуть посилитися. 12 лютого Стефан Сежурне (глава МЗС Франції, – Ред.) розкрив існування близько 200 “сплячих” російських сайтів, готових поширювати неправдиву інформацію в масовому масштабі всього за кілька кліків. Згадайте, що національні вибори в Словаччині були дестабілізовані через те, що напередодні голосування в ефірі з’явився неправдивий запис, який звинувачує одного з кандидатів у маніпулюванні виборами. Путінський режим посилює свою позицію, а ми посилюємо нашу відповідь, – сказав він.

Війська Франції в Україні

Нагадаємо, після зустрічі лідерів Євросоюзу 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в питанні відправлення військ західних держав в Україну “нічого не можна виключати”, хоч і визнав, що з цього питання немає консенсусу серед інших глав держав.

Після цього послідувала низка заяв з боку західних лідерів: у США і низці європейських країн уже заявили, що не мають наміру відправляти свої сухопутні війська в Україну.

Коментуючи таку реакцію західних лідерів, Макрон пізніше заявив, що всі його заяви про російсько-українську війну і відправлення західних військовослужбовців в Україну, були ретельно продумані.

Читайте також


Відправлення військ в Україну: що пишуть іноЗМІ про заяву Макрона та які ризики


Еммануель Макрон і Володимир Зеленський

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини