21.5 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Бої в районі Авдіївки – дані ISW станом на 4 березня 2024
(fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська, очевидно, намагаються адаптувати наземні атаки, щоб підтримувати високий темп наступальних операцій у районі Авдіївки.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши інтерв’ю українських військовослужбовців щодо наступу окупантів на Авдіївському напрямку.

Особливості наступу РФ у районі Авдіївки

Проаналізувавши розповіді українських військових, американські експерти помітили, що армія РФ під час наступу на Авдіївку, імовірно, кидала погано навчених солдатів на масові щоденні атаки українських позицій.

Зараз дивляться

Тим часом підготовлених солдатів, що мають краще обладнання, залучали до штурмів конкретних позицій після виснаження українських сил.

Завдяки залученню особового складу різного рівня підготовки, вважають в ISW, росіяни прагнуть підтримувати високий темп наступу поблизу Авдіївки та запобігти швидкому виснаженню краще підготовлених частин і з’єднань.

Нагадаємо, що напередодні в ISW висловили припущення, що армія РФ заради тактичних переваг на Авдіївському напрямку готова до ризику втрати літаків.

Ситуація на Авдіївському напрямку 4 березня

Упродовж доби Сили оборони на Авдіївському напрямку відбили 20 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького, Першотравневого та Невельського Донецької області.

Авдіївка на карті бойових дій

Авдіївка на карті бойових дій

Джерело: DeepStateMap

Карта бойових дій на 3 березня 2024

Джерело: ISW

Відступ ЗСУ з Авдіївки

Уночі 17 лютого стало відомо про відхід ЗСУ з Авдіївки, 26 лютого – про відхід ЗСУ від села Ласточкине, 27 лютого – про відхід ЗСУ від сіл Сєверне та Степове.

Як наголосив 3 березня речник Оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій, Збройні сили України стримують ворога в межах Бердичів, Орлівки, Тоненького.

Підстав говорити, що ворог окупував або захопив ці населені пункти, немає.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 740-ву добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини