28.4 C
Kyiv
Вівторок, 23 Липня, 2024

Чому танк Т-14 Армата не бачили на війні в Україні – в Росії вигадали пояснення
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

У Росії заявляють, що танк Т-14 “Армата” стоїть на озброєнні армії, але його не залучають до бойових дій в Україні, не, тому що підрозділи відмовились від нього, а через високу ціну.

Про це заявив голова корпорації “Ростех” Сергій Чемезов.

Читайте також: “У Росії немає шансів”: Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України

За своїм функціоналом, вона, звичайно, набагато перевершує існуючі танки, але занадто дорога, тому її зараз армія навряд чи використовуватиме. Простіше їм купити ті ж Т-90“, – сказав Чемезов.

Нагадаємо, Т-14 Армата був вперше показаний широкому загалу в Москві у 2015 році на параді на честь Дня Перемоги. Тоді він заглох під час генеральної репетиції. Британська військова розвідка на початку 2023 року повідомляла про плани влади РФ відправити в Україну невелику партію Т-14 Армата “в пропагандистських цілях” і вказувала, що російські військові відмовляються приймати ці танки через їхній поганий технічний стан. В Міноборони Великої Британії також зазначали, що Армат мало, російські військові погано з ними знайомі й навряд чи зможуть повноцінно використовувати в боях.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше заявив, що на 2024 рік європейські країни виділяють недостатньо військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard та Abrams проти російських танків: думка військового аналітика

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини