21.5 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Друга річниця зруйнування ліцею № 25: що чекає на заклад у майбутньому
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Пройшло рівно 2 роки з дня знищення ліцею № 25 у Житомирі. 4 березня 2022 року у навчальний заклад влучила російська ворожа ракета, внаслідок чого було знищено близько половини будівлі. Своє навчання ліцеїсти з того часу були вимушені продовжувати у двох інших освітніх закладах міста: початкова школа базується на вул. Троянівській, старша – у ліцеї № 33. Питання про відбудову ліцею регулярно підіймається в інфопросторі, а місцева влада говорить про те, що робота у цьому напрямку ведеться. 5 лютого 2024 року під час ІІІ Форуму з відновлення Житомирщини між Україною та Португалією було підписано меморандум про відбудову ліцею № 25, а також представлено приблизну концепцію проєкту ліцею після відновлення.

Перший Житомирський вирішив конкретніше дізнатись про нинішній стан цього навчального закладу та його подальшу долю. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин пояснює, що просування у питанні відбудови наразі призупинено через складну політичну ситуацію у Португалії, яка взяла на себе зобов’язання у підтримці цього проєкту. Конкретика буде після виборів, які мають відбутися у Португалії в березні:

“У минулому році ми працювали фактично півроку працювали з Державним проєктним бюро Португалії, яке проєктує для Міністерства освіти Португалії всі об’єкти освіти саме в їх країні. Вже на початку вересня мав би відбутись форум, на якому ми б мали почути шось більш конкретне. Потім форум перенесли на жовтень, і ми та представники ОВА мали бути в Лісабоні 22 жовтня вже на підписанні документів.

Але після цього у них політична криза, прем’єр-міністр пішов у відставку і на сьогодні, чесно кажучи, нема людини у якої є повноваження підписати ці документи. У березні відбудуться вибори, сформується новий кабінет міністрів, після цього буде якась конкретика і якісь дати по реконструкції, відбудові 25-го ліцею”.

Також мер додає, що наразі проводиться технічне обстеження зруйнованої будівлі, а нещодавно було виділено кошти на дообстеження, а також міська влада готує власний ескізний проєкт. У випадку, якщо португальській стороні не вдасться вчасно реалізувати свою частину домовленостей, говорить Сергій Сухомлин, влада міста шукатиме кошти на відбудову середньої та початкову школи власними силами, лишивши партнеру відновлелення самого ліцею.

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини