26.1 C
Kyiv
Четвер, 25 Липня, 2024

Магнітна буря 4 березня 2024 сягає 7 балів потужності і викликана вибухом на Сонці
(news.telegraf.com.ua)

Найпопулярніші

Варто відкласти всі нагальні справи

На Землі вирує геомагнітний шторм 7 балів, який був викликаний вибухом нитки магнетизму, яка пов’язана з сонячною плямою AR3592. За словами астросиноптиків, він триматиметься всього день.

Як повідомляють вчені зі сайту дослідження космічної погоди Spaceweather, 3 березня викид корональної маси (СМЕ) вразив магнітне поле нашої планети. Удар спровокував шторм і яскраве полярне сяйво.

CME був викинутий у космос 28 лютого, коли спалахнула магнітна нитка, пов’язана з сонячною плямою AR3592. Вибух не був націлений прямо на Землю, і синоптики не були впевнені, чи завдасть він навіть різкого удару. Однак вплив виявився сильнішим, аніж очікувалося.

Магнітні бурі на Землі протягом 4-14 березня

За даними графіку сонячної активності, який було оновлено на сайті Meteoagent, можна дізнатись, коли чекати “червоні” або “оранжеві” дні у першій та частині другої декади цього місяця.

Наразі, 4 березня, на нашій планеті вирує магнітна буря 7 балів. А от вже 5 березня очікується зниження геомагнітної активності. Після цього до 12 березня не прогнозується жодного коливання.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про те, до якої погоди готуватись українцям на початку цього тижня.

Телеграф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини