28.7 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Млинці 3 склянки: рецепт на Масляну 2024
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Попри розповсюджені міфи про складність приготування млинців, насправді випікати їх доволі просто. Чули про тонкі, смачні та дуже апетитні млинці Три склянки, які не рвуться? Покроковий рецепт страви підкорить всіх поціновувачів млинців. Детальніше – у матеріалі Факти ICTV.

Млинці Три склянки: покроковий рецепт

Млинці Три склянки готуються з інгредієнтів, які є на кожній кухні – борошна, окропа та молока. Якщо немає останнього інгредієнту, його можна замінити сироваткою, йогуртом або ряжанкою. Крім того, можна приготувати млинці Три склянки на сухому молоці.

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • окріп – 1 склянка
  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – щіпка
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Млинці Три склянки: приготування

Щоб приготувати млинці Три склянки, які не рвуться, треба підігріти молоко, воду, а борошно просіяти. Це –  запорука успіху.

  1. Приготуйте тісто. У глибокій мисці розбийте яйця та збийте блендером з цукром та сіллю до утворення густої піни. Додайте склянку окропу та продовжуйте збивати на невеликій швидкості, допоки обсяг не збільшиться у 2-3 рази.
  2. Поступово вливайте молоко та всипайте порціями просіяне борошно. Добре перемішуйте масу, щоб не утворювались грудочки.
  3. Після цього додайте рослинної олії і ще раз ретельно перемішайте тісто. Накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв за кімнатної температури.
  4. Випікайте млинці Три склянки на спеціальній пательні з тефлоновим покриттям. Перед випіканням ще раз перемішайте тісто, змастіть пательню рослинною олією, наколовши шматочок картоплі на виделку.
  5. Вилийте невелику кількість тіста та оберніть кілька разів пательню, щоб воно рівномірно розподілилось на поверхні. Смажте млинці допоки на краях не з’явиться рум’яна скоринка. Після цього переверніть та продовжуйте готувати з іншого боку.

Млинці Три склянки подавайте до столу з домашнім сиром, ікрою, консервованими фруктами, медом, сметаною або йогуртом.

Простий рецепт дозволяє також використовувати млинці Три склянки як основу для різних начинок.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини