22.7 C
Kyiv
Середа, 24 Липня, 2024

Байден порівняв Путіна з Гітлером, а війну в Україні з нацистською окупацією
(news.telegraf.com.ua)

Найпопулярніші

Немислимо, щоб Захід уклонився диктатору

У п’ятницю, 7 червня, президент США Джо Байден порівняв російського диктатора Володимира Путіна з Гітлером. А протистояння української армії російським окупантам зі звільненням Європи від нацистської окупації.

Про це він сказав під час своєї промови у Франції з нагоди 80-річчя висадки союзних військ у Нормандії.

“Кожен морський піхотинець, який штурмував ці пляжі, вирішив, що грізний диктатор, який завоював континент, нарешті зустрів гідного суперника. Завдяки їм у війні відбувся перелом. Вони виступили проти агресії Гітлера“, — сказав Байден.

Джо Байден підкреслив, що немислимо, щоб Захід уклонився диктатору. Це б означало, що країни забули про те, що сталося “на священних пляжах” Нормандії. Тому західні політики не можуть припуститися помилки, адже за ними уважно спостерігають автократи. І, таким чином, порівняв Путіна з Гітлером.

За словами лідера США, тоді військові звільняли Європу від нацизму, а наразі виступають проти російської агресії та режиму диктатора Володимира Путіна.

“Хтось сумнівається в тому, що вони хотіли б, щоб Америка сьогодні виступила проти агресії Путіна тут, у Європі? Вони штурмували пляжі разом зі своїми союзниками. Хтось вірить, що ці рейнджери хочуть, щоб Америка сьогодні діяла одна?” — підкреслив він.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Франції Байден зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і попросив у нього вибачення. А також оголосив про нову допомогу для України на 225 млн доларів.

Раніше “Телеграф” писав, що президент США Еммануель Макрон зробив цікаву пропозицію Байдену щодо України. Але він відмовився.

Телеграф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини