19.8 C
Kyiv
Середа, 24 Липня, 2024

Франція оприлюднила повний перелік військової допомоги Україні за час війни
(www.ukrinform.ua)

Найпопулярніші

Міністерство оборони Франції перерахувало усю техніку та озброєння, передане Україні від початку повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, розгорнутий перелік опубліковано на сайті міністерства.

Зазначається, що загалом Франція надала Україні військової техніки та озброєння на 3,03 млрд євро й перерахувала ще 2,1 млрд євро до Європейського фонду миру, який теж здійснює закупівлю різноманітного озброєння для України.

Окрім цього, майже 12 тис українських захисників пройшли навчання у Польщі та Франції. “Водночас Франція робить внесок до безпеки східного флангу Європи, розгорнувши сухопутні сили у Румунії та Естонії, тимчасово дислокувавши ВПС у Литві та заснувавши постійну морську присутність у Балтиці та Середземному морі”, – стверджується у документі.

Загалом до переліку наданого Францією обладнання внесено більше пів сотні позицій, в тому числі особисте захисне спорядження, засоби протиповітряної оборони, бронебійні системи, бронетехніка, безпілотники та засоби їх виявлення, тактичні ракети, самохідні артилерійські установки, гаубиці, міномети, боєприпаси та інше.

Читайте також: Зеленський зустрівся з міністром збройних сил Франції

Зауважимо, що до опублікованого переліку входить лише обладнання, техніка та озброєння, передані Україні станом на 1 травня цього року.

Як повідомлялось, президент Франції Еммануель Макрон 6 червня анонсував передачу Україні кількох французьких винищувачів Mirage 2000 та підготовку додаткових українських військовослужбовців.

Фото: Генштаб ЗСУ

Укрінформ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини