23.1 C
Kyiv
Середа, 24 Липня, 2024

KNDS відкриє підприємство в Україні – Володимир Зеленський розповів подробиці
(zaxid.net)

Найпопулярніші

KNDS виробляє танки Leopard, артсистеми, самохідні артилерійські установки CAESAR, які Франція передавала українській армії та інше

У п’ятницю, 7 червня, в Парижі французько-німецький збройовий концерн KNDS (KMW+Nexter Defense Systems) у присутності президента України Володимира Зеленського офіційно оголосив про створення дочірнього підприємства в Україні. Про це повідомив президент України, який ще з вчорашнього дня перебуває у Франції з офіційним візитом.

За його словами, також сторони підписали заяви про наміри створення центру обслуговування та ремонту техніки KNDS в Україні.

«Маємо конкретний результат: представники українських та французьких компаній підписали ліцензійну угоду щодо створення спроможності з виробництва боєприпасів за ліцензією KNDS France/Nexter», – розповів президент після зустрічі з представниками французького ОПК.

Як пише сайт BFM, представники французької компанії KNDS та української компанії ENMEK підписали два листи про наміри, один з яких стосується створення центру технічного обслуговування САУ CAESAR, а інший – 3D-друку запасних частин. Також було формалізовано контракт про розгортання ліцензійного виробництва 155-мм снарядів в Україні.

Зазначається, що сьогодні у Парижі глава України Володимир Зеленський, президент ради директорів KNDS Філіп Петіколен і міністр оборони Франції Себастьян Лекорню підписали відповідний документ.

KNDS виробляє танки зокрема Leopard, артсистеми, самохідні артилерійські установки CAESAR, які Франція передавала українській армії. Як пише портал «Мілітарний», створення підприємства KNDS в Україні покликане забезпечити оперативний ремонт уже поставленої військової техніки виробництва Франції та Німеччини. Мова йде про деталі до французьких колісних САУ Caesar і броньованих машин AMX-10RC, а також німецьких самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 і основних бойових танків Leopoard 2. Зміст ідеї полягає в тому, щоб спочатку віддати пріоритет виробництву в Україні деталей, які часто ламаються, і таким чином спростити логістичні питання під час ремонту та обслуговування відповідної техніки та пришвидшення її повернення на поле бою.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter

Zaxid.net

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини