17.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Липня, 2024

Росіяни вночі запустили по Україні п’ять крилатих ракет і 53 «Шахеди»

Найпопулярніші

Вночі російські загарбники вдарили п’ятьма крилатими ракетами та 53 БпЛА по Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” речник командування повітряних Сил України Ілля Євлаш.

“53 безпілотних літальних апарати типу “Шахед” – це велика кількість, стандартна останнім часом. Ми не спостерігали понад півсотні такого типу, однак цієї ночі ворог підкріпив ще й своїм ракетним ударом, а саме своїми бортами Ту-95, які здійснили пуски ракет “Х-101” та “Х-555″ з рубежів Саратівської області і цілили у наші критичні та енергетичні об’єкти інфраструктури”, – сказав Євлаш.

За його словами, Сили оборони та Повітряні Сили потужно відбили атаки противника.  Були збиті майже 100% цілей.

Читайте також: У Північній Європі почули заклик України про необхідність посилити ППО – прем’єр Норвегії

“Звичайно, що ворог постійно намагається маневрувати, застосовувати різні підходи. На жаль, деякі дрони пройшли повз, однак для цього, щоб більше збивати, ми потребуємо більше різних систем протиповітряної оборони, більше ракет і мобільних вогневих груп”, – додав речник командування Повітряних Сил України.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує комбіновані повітряні атаки на цивільну та критичну інфраструктуру України, тому Повітряним силам постійно потрібні додаткові ресурси для ефективного відбиття таких атак.

Фото ілюстративне: flickr

ukrinform.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини