28.4 C
Kyiv
Вівторок, 23 Липня, 2024

У Франції затриманого громадянина України і Росії звинуватили в тероризмі
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

У Франції громадянину України і Росії, якого затримали напередодні, висунули звинувачення в тероризмі та організації вибуху, повідомила Національна антитерористична прокуратура країни.

У заяві йдеться, що 26-річний чоловік був представлений слідчому судді в п’ятницю, який висунув попередні звинувачення в участі в терористичній групі, в зберіганні вибухових речовин, спрямованих на підготовку нападу в зв’язку з терористичною групою.

Повідомляється, що слідчі шукають можливих співучасників.

Незрозуміло, чи пов’язана ймовірна змова з війною в Україні.

Чоловік, який не був ідентифікований, прибув до Франції за кілька днів до арешту. Французькі ЗМІ повідомляли, що він народився на Донбасі, окупованому Росією регіоні України, і служив у російській армії.

5 червня стало відомо, що 26-річного чоловіка затримали після того, як він підірвав себе вибухівкою в готельному номері, зазнавши поранень. Медики надали йому допомогу. У цьому готельному номері, за словами прокуратури, були виявлені «вироби і матеріали, призначені для виготовлення вибухових пристроїв».

Підозрюваного затримали поблизу паризького аеропорту імені Шарля де Голля.

Його затримання сталося напередодні прибуття до Франції президента США Джо Байдена, президента України Володимира Зеленського.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини