22.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Липня, 2024

У РФ колишнього полоненого заарештували за розмову з українським журналістом
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Військовий суд у Москві заарештував колишнього військовополоненого Павла Гугуєва, якому висунуто звинувачення у «конфіденційній співпраці з іноземцями». Провина Гугуєва полягає в тому, що, перебуваючи в українському полоні, він дав інтервʼю журналісту Дмитру Карпенку (поширене на каналі Володимира Золкіна), в якому говорив про великі бойові втрати російської армії.

Як розповідає «Медіазона», Гугуєв є колишнім вʼязнем. У 2013 році його було засуджено до 12 років колонії особливого режиму за вбивство, заподіяння шкоди здоровʼю та крадіжку. Після початку війни в Україні Гугуєв із колонії завербувався на фронт, там потрапив у полон, де й дав коментарі українському журналісту. Пізніше він повернувся до Росії за обміном.

Після обміну він дав друге інтервʼю Карпенку. У ньому він розповів, що його та інших повернених військовополонених більш як місяць утримують у підмосковній військовій частині.

Інший колишній військовополонений підтвердив, що їм не надають можливостей зв’язку, забороняють виходити на прогулянки та отримувати передачі, а Гугуєву не дають життєво необхідних ліків (Гугуєв – ВІЛ-позитивний). Також Гугуєв сказав, що він краще накладе на себе руки, ніж знову вирушить воювати в Україну.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини