21.5 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

Мітинг на могилі Навального зібрав тисячі росіян, скандують гасла про українців
(news.telegraf.com.ua)

Найпопулярніші

Біля кладовища зібралися тисячі росіян

У Москві після похорону російського опозиціонера Олексія Навального, який помер у в’язниці, тисячі людей продовжили стояти навколо цвинтаря, скандуючи різні гасла. Зокрема, “Українці — хороші люди” та “Поверніть солдатів додому”.

Відповідні відео з’явилися, зокрема, в мережі X (Twitter). На них видно натовп росіян, який скандує зазначені гасла.

Раніше присутні на похороні скандували й українське “Героям слава!

Відомо також про те, що й досі до Борисівського кладовища у Москві, де поховали Навального, йдуть люди. Вони стоять у черзі, тримають свічки та тихо співають пісні, чекаючи на можливість покласти квіти на могилу російського опозиціонера.

Також в мережі з’явилося фото могили Навального. Вона всіяна квітами, а над ними височіє хрест з його світлиною.

Могила Олексія Навального

Низка російських пабліків у Telegram повідомили про те, що в Росії вже затримали не менше 45 осіб, що вийшли на вулиці через похорони Навального. Найбільше затримань у Новосибірську, де люди покладали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій.

Нагадаємо, Олексій Навальний помер 16 лютого у виправній колонії №3 у селищі Харп, в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті став тромб, який відірвався. Пізніше в ГУР підтвердили причину смерті Навального.

Певний час тюремники не віддавали тіло Навального його родині. 24 лютого стало відомо, що тіло нарешті віддали матері Олексія.

Телеграф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини