27.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Липня, 2024

Дмитро Шуров вшанував Володимира Івасюка
(life.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

У день народження Володимира Івасюка лідер гурту Pianoбой Дмитро Шуров розповів, як створив номер-присвяту маестро для фіналу Нацвідбору на Євробачення-2024. Музикант зазначив, що надихався демозаписом композиції Пісня поміж нас. Разом з тим, артист вшанував памʼять легенди української естради імпровізованим концертом.

Дмитро Шуров влаштував мініконцерт до народин Володимира Івасюка

На своїй сторінці в Instagram Шуров опублікував підбірку відео, що на них виконує різні пісні видатного композитора. Артист сам собі акомпанував на піаніно та заспівав Баладу про мальви, Запроси мене у сни, Я – твоє крило, Два перстені, Червону руту і, звісно Пісню поміж нас.

– На жаль, я ще не народився, коли Володимир створював ці пісні, і не міг потрапити в ту студію і в той момент, коли він записував свої демо. Але чомусь здається, що якби він був живий зараз, то радів би за сучасну українську музику та підтримував музикантів, яким, як виявилось, теж випала нелегка доля жити та творити у війну. Бо ті голоси, що звучать сьогодні, завтра стають історією нашої культури, – акцентував музикант.

Дмитро Шуров подякував маестро за спадщину у вигляді “величезної кількості творів неймовірної краси”, а також за можливість будувати музичну традицію, спираючись на них.

Зараз дивляться

Хто такий Володимир Івасюк

Сьогодні, 4 березня, відзначається 75-та річниця з дня народження маестро. Івасюк рано пішов з життя за загадкових обставин, що досі є предметом розслідувань.

Володимир Івасюк вважається одним з основоположників української естрадної музики. По собі він залишив понад сто пісень, більшість з яких добре відома кожному українцю. Також у його доробку – більше пів сотні інструментальних творів, музика до кількох вистав.

Лікар за фахом, Івасюк був ще й скрипалем, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, співав та писав картини.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини