21.5 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

скільки коштів виділено з бюджету
(fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Фото: Держприкордонслужба

З початку року з резервного фонду держбюджету виділено 20 млрд грн на фортифікаційні споруди та будівництво оборонних рубежів. Додатковий ресурс з інших джерел – ще майже 11 млрд грн.

Про це заявив на пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фортифікація і оборонні рубежі у 2024

– Уряд виділив понад 20 млрд грн з держбюджету уже цього року на створення фортифікації та будівництва оборонних рубежів. В щоденному режимі працює відповідний штаб. Ми також координуємо роботу з обласними адміністраціями, Генштабом і Міноборони, – наголосив він.

Зараз дивляться

Зокрема, за його словами, Міноборони отримало 3 млрд грн, ще понад 16 млрд грн – обласні військові адміністрації: 4 млрд – Харківська ОВА, 1,8 млрд грн – Сумська, по 1,5 млрд грн – Волинська та Одеська, Запорізька та Херсонська – по 1,3 млрд грн, Донецька – 1,2 млрд грн і Київська – 1,1 млрд грн.

– Ці кошти підуть на створення якісних, бажано бетонованих систем фортифікації та інженерних невибухових загороджень, – уточнив він.

Наприкінці року Кабмін ухвалив постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Досі цю функцію виконували ОВА. Відтепер замовниками також зможуть бути Міноборони, Державна спеціальна служба транспорту і Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини